Utställningar

                2017

 

foxy lady detalj

TONY ABRAHAMSSON     4/3 – 19/3

Just nu arbetar jag med skulptur i olika material. Lera, betong och sten. Jag har ofta ett tema, en tanke eller ide´ som start när jag börjar en arbetsperiod.

Eftersom skulpturer är ett slags kroppar i rummet oavsett om de ”föreställer” något eller inte, så vill jag nå ett uttryck som ger intryck av liv. Det kan vara en riktning, vridning, sträckning, blick eller något annat so ger en upplevelse av något levande. Varierande ytor och strukturer kan också vara viktiga i verket


Logo Skarab konst

SKARABORGS KONSTGRAFISKA VERKSTAD    8/4 – 23/4

Till denna utställning har vi bjudit in alla medlemmar i verkstaden att vara med. Det blir därför en utställning med många uttryck och tekniker. Vi kan lova en spännande utställning

Skaraborgs konstgrafiska verkstad bildades 1981. Verkstadens lokal ligger i ett av Skövdes äldsta hus, Rosa Huset. Sedan 1982 har vår verkstad varit en arbetsplats för Skaraborgs yrkesverksamma konstnärer. Vi har idag ett 60-tal medlemmar. Våra medlemmar har tillgång till en mycket välutrustad grafikverkstad, med utrustning för koppartryck, serigrafi, litografi och fotopolymer.

Flera EU-projekt har drivits under åren. Sedan 2012 ingår verkstaden i ett internationellt nätverk av verkstäder i Europa, ENDEGRA. Inom ramen för ett Artist-in-residence program kommer konstnärer från olika länder för att arbeta i vår verkstad och ställa ut i verkstadens regi. Ett nära samarbete finns med konstenheten på Skövde kulturhus.

Verkstaden stöds av Västra Götalandsreionen, Skövde  kommun och NBV.


 

Kvällsljus

SUZANNE ÖHLEN     6/5 – 21/5

I min ateljé i Lidköping arbetar jag med bilder i en grafisk teknik – collografi eller med emalj. I collografi använder jag kartong som jag ristar i och på olika sätt bearbetar för att få fram ett mönster. En form av både högtryck och djuptryck i sammma plåt. Mina emaljbilder arbetar jag med i Örnsködsviks konstnärliga kollektivverkstad ÖKKV. Emaljens karaktär är helt olik bilderna i collografin. Här arbetar jag med plåt som beläggs med olika   ”glasyrer – färger” som bränns fast i en emaljugn. Ytan blir hård och högblank, färgerna djupa och intensiva.

Mina bilder handlar ofta om relationer, min familj och tankar kring dem. Eller så inspireras jag av naturen. En skogspromenad, oavsett årstid, är ett andrum för mig.


 

 bild till skara konstför.

EVA ULLBERG     6/5 – 21/5

Född 1950 i Stadforsen i Jämtland. Uppvuxen i Trollhättan och bosatt i Lidköping sedan 1984. Efter utbildning i Göteborg på dåvarande Konstindustriskolan och glasskolan i Orrefors byggde jag en egen hytta, som jag arbetar ensam i, sedan 1976 med blåst glas men även andra glastekniker. B.l.a. till offentliga uppdrag och unika objekt.

Till utställningen i Skara har jag unika objekt i form av blåsta skålar och vaser. Jag strävar efter ett halvtransparent glas. I gränslandet mellan glas och lera i formerna med mönster som inspireras av natur och årstider.

Jag har ställt ut separat och i samlingsutställningar sedan 1976 och utfört ett 30-tal offentliga arbeten. Mina objekt är inköpta av ett flertal landsting, kommuner och Statens konstråd.


 

symphony_of_poppies

DANA INGESSON    16/9 – 1/10

Född i Tjeckien. Bosatt i Tidaholm. Dana målar i huvudsak akvarell men även olja finns på hennes konstnärliga repertoar. Har haft regelbundna utställningar i Sverige sedan lång tid tillbaka. Dana har också de senaste åren visat sina alster internationellt på platser som Louvren Paris, Monaco, Köpenhamn, Hamburg, Milano och Cannes.

Bland Danas meriter senaste året kan vi nämna att hon har fått priser för sin konst som t.ex. juryns pris i ”Artistes du Monde” Cannes, är nu i och med det också permanent medlem där. Vidare har hon också fått Gyllene Äpplet för sin utställning i Konstnatten Tidaholm /Falköping.

Hennes konstnärliga framgångar har väckt sådan uppmärksamhet att hon blev utsedd till Årets Tidaholmare 2016. Dana har ett eget och speciellt uttryck i sina målningar. Framförallt i akvarellerna blir det då en upplevelse där Dana arbetar med alla sinnen, som t.ex. intellekt, känsla och intuition. Motiven i Danas målningar är oftast abstrakta där hon vill skapa en dialog mellan betraktaren och tavlan, kunna känna konsten som livets gåta, Alltså en själs resa i bilder.


DSC_0401DSC_0284

INGEMAR TINNERT      28/10 – 12/11

Född 1955 på Öland. Uppväxt i Västergötland och sedan slutet av 70-talet bosatt och verksam i Östra Tunhem, ca. en mil från Falköping. Har ett stort intresse för natur och gamla miljöer. Mitt fågelintresse startade under min tid som fältbiolog. Min motivvärld kretsa därför kring byggnader, fåglar och landskap. Tre till fyra separat och samlingsutställningar per år. Har ställt ut i bl.a. Herrljunga konsthall, Falbygdens museum, Binnebergs Tingshus, Kollängens Tngshus, Galleri Jäger & Jansson, Lund, Söderslättens konstförening,m.fl.

Mina tavlor är inköpta av bl.a. Västra Götalandsregionen, Falköping, Herrljunga, Lycksele kommun,Bygdegårdarnas riksförbund och Riksföreningen Våra Våra Gårdar.


 

 

SONY DSC

 

NATALIA JOHANSSON  25/11 – 10/12

Natalia Johansson utbildad vid konsthögskolan i Mukhina 1985 – 1990 Arbetade i Norrbotten 1991-1994. Sedan 1994 bor och arbetar hon som konstnär i Stockholm . Natalia Johansson målar i olika tekniker: olja, akvarell och blandteknik. Motiven är ofta abstrakta och baserade på sammansättningar av geometriska former och objekt som bildar relationer till varandra.

Medan Natalia experimenterar med olje och akrylmåleri ägnar hon sej även åt design och skulptur i keramik och glas. ”Jag inspireras av allt möjligt som jag ser framför mig, ibland kan det vara små städer , som jag besöker. Ibland samlingar med människor. Det är väldigt olika intryck som ger impulser till motiven i mina konstverk. Jag försöker stilisera och skapa mitt eget sätt att måla och är väldigt intresserad av olika kombinationer av ”färger- hur de jobbar ihop och vilken effekt kan man få på en duk.” Har haft ett stort antal utställningar såväl i Sverige som internationellt.


UTSTÄLLARE  2018

Thomas Kihlberg  3 mars -18 mars

Birgit Backman 7 april – 22 april

Anne-Brit Soma Reienes och Stig Andresen  5 maj – 20 maj

Edna Cers och Malin Lidén   22 september – 7 oktober

Africa Coll      27 oktober – 11 november

Ida Lundell     24 november – 9 december