Utställningar

                2019

JAN AXELSSON   2 – 17/3

Född 1958, bor och verkar utanför Töreboda

Med bakgrund som yrkesfiskare och skogsarbetare, blir naturen den viktigaste inspirationskällan för mig. Inte som avbildning utan mer som en sinnlig närvaro. I mitt måleriförsöker jag låta det abstrakta och minimalistiska tillsammans med duk och trä skapa sitt eget uttryck.

Jag har haft ett flertal utställningar ,både separata och samlade i Sverige och utomlands. Mina målningar fanns även TV4 – studion”Malou efter 10″ under 2017 – 2018


 

LIV BORGLUND   6 – 21/4 

 Född 1977 och bosatt i Malmö

– Hästskulpturer i stengods –

Jag är från början en sann hästfantast so tagit hästintresset ett steg längre genom att börja skapa lekfulla och kraftfulla hästskulpturer i stengods. Något som är viktigt för mej som konstnär är att förmedla den glädje jag själv känner när jag umgås med hästen. Men jag vill också framhäva och förmedla hästens kraftfullhet, spänst och elegans !

Mina hästar krumbuktar sig leker, rullar sig och spanar förväntansfullt ut över si flock i den tysta sommarnatten.

Glaserade i färgglada glasyrer och patinerade i mer jordnära färger som vi som vi kanske inte så ofta ser hos våra hästar blir de trots sin verklighetstrogna form fantasifulla och lämnar mycket över i fantasin åt betraktaren


BARBRO CHRISTOFFERSSON       4 – 19/5

Jag är grafiker och målare. Mina bilder handlar ofta om utsatthet och ensamhet, känslor som är gemensamma för oss alla. Många gånger får ” flickan ” stå som symbol.

Jag har engagerat mig för konstnärer, främst vid Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad i Skövde, där jag drivit många projekt för konstnärer.

Jag har deltagit i och haft utställningar sedan 1977. Jag finns representerad i flertalet kommuner, landsting och inköpt till samlingar vid Sörmlands museum, Skövde konstmuseum, Karlsborgs kommun, Räddningsverket och Sveriges riksdag. www.barbro-christoffersson.se


GLASHYTTAN ULVEN

STEFAN ERLANDSSON    21/9 – 6/10 

      född 1966

Stefan började arbeta i glashyttan i Kosta 1982. Som alla på den tiden lärde han sig hantverket i glashyttan. Under tiden på Kosta Boda arbetade Stefan i flera olika verkstäder och samarbetade med olika konstnärer och mästare. År 2006 fick Stefan tjänst som hantverkslärare på Kosta Glascenter, där det utbildades ett 70-tal elever i glasblåsning. Under åren på Kosta Glascenter gjorde Stefan flera studieresor till Italien, Danmark, Bornholm och Norge. Han besökte även många hyttor i Sverige och fick chansen att se och pröva många glasblåsningstekniker.

MIKAEL ERLANDSSON    21/9 – 6/10                                                                               född 1961

Mikael började arbeta i glashyttan i Kosta 1977. Som alla på den tiden lärde han sig hantverket i  glashyttan. Man assisterar de högt värderade  mästarna, iakttar, prövar och övar på sina raster för att kunna  klättra i den hierarkin som finns i hyttorna. Mikaels talang och passion för glaset gjorde att han ganska snart avancerade. Från 1987 har Mikael titeln Mästare och drev ända fram till 2012 en konstglasverkstad i Kosta Glashytta, där har han arbetat nära företagets många formgivare och konstnärer. Hela tiden har Mikael gjort ” egen design” på sina raster och på somrarna när glasblåsarna i samband med turistvisningar fick skapa egna produkter

Sedan februari 2012 driver Mikael och Stefan Glashyttan Ulven utanför Uppsala


VIVIANN TUURI     26/10 – 10 /11 

                                                                                   1939 – 2018 som vi minns

Wivian skrev själv om sin konst :

”Naturens urkraft – dynamik fångas genom rytmer och former. Dess ” sinnlighet ” genom ljusrörelse och färgnyansering.Samspelet mellan mina egna sinnen och naturens sensualism styr min pensel. Livsfilosofiska tankar tar form och förmedlas i mer abstrakta målningar.”

Till denna minnesutställning har Wivianns söner och konstnärsvänner valt ut verk som speglar olika aspekter och perioder i hennes bildkonst.


THERESE ENGDAHL      23/11 – 8/12

  född 1971

Konstsmidesmästaren, konstnären och formgivaren : Threse Engdahl började smida i tidig ålder, och har vunnit flera SM och NM i konstsmide. Uppvuxen i Svenshögen , Bohuslän. Flyttade till Husaby, Kinnekulle 1999, www.smedjatheresedesign.se

Utställningen kommer att visa skulpturer som berör kärlek, längtan, ur-krafter, symbolik, tro m.m.

Ur krafterna från jordens järn, eldens hetta och två starka nävar har alla dessa alster formats fram med fantasi, kunskap men framför allt med mycket kärlek.

Det kommer även att vara med lite brukskonst så som ljusstakar och skålar m.m. Även smycken från Smedja Therese´s kollektion kommer att vara med.

 


UTSTÄLLARE 2020

Helena Andersson och José-Antonio Sarmiento      29//2 -15/3                                     

Elisabet Wahlström                                                 4/4 – 19/4

Anna Afzelius Alm                                                     9/5 – 24/5

Kathie Pettersson                                                      19/9 – 5/10

Ann Kristine Jensmar                                                24/10 – 8/11

Marianne Abelsson och Anna Kajsa Wahlstedt Russel    21/11 – 6/12